Składniki:
- Składniki Suche:
- 2,5 szklanki mąki,
- 1/2 szklanki cukru ( do szklanki wsypujemy cukier z prawdziwą wanilią i dosypujemy tyle cukru by było 1/2 szklanki.),
- szczypta soli,
- 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia,
- 1 płaska łyżeczka sody,
- 1 laska wanili,
- cukier z prawdziwą wanilią,
- Składniki Mokre :
- 100g masła rozpuszczonego wcześniej lub 1/3 szklanki oleju,
- 1 szklanka jogurtu, kefiru lub maślanki,
- 2 jajka,
- Składniki Dodatki :
- 250 g borówek amerykańskich,
Przygotowujemy dwie miski. Do jednej miski wkładamy suche składniki, a do drugiej mokre i mieszamy. Do miski z suchymi składnikami dodajemy mokre i czekoladę. Mieszamy wszystko szybko i byle jak, tylko do połączenia składników. Nakładamy 3/4 foremki i dekorujemy borówkami wciskając je trochę w ciasto. Następnie wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy przez 15-20 minut w 180 stopniach.


Omnomnomnomnom 🍰🍰🍰
OdpowiedzUsuń