Przepis 13 Pawła Małeckiego
Składniki Ciasto :
- - 125 ml mleka,
- - 125 ml wody,
- - 50 g masła,
- - 150 g mąki pszennej,
- - 25 g mąki ziemniaczanej,
- - 5 jajek,
25-30 minut w piekarniku z termoobiegiem nagrzanym do temperatury 180 stopni. Studzimy.
Składniki Krem :
- 250 g serka homogenizowanego waniliowego,
- 300 ml śmietany 30 %,
- 2 fix do śmietany,
- 30 g cukru pudru,
Ubijamy śmietanę z fixami, musi być dość mocno ubita i stopniowo łączymy ją z serkiem homogenizowanym i cukrem pudrem. Następnie przekładamy ptysie kremem. Szprycując krem.



ptysie mniam, mniam
OdpowiedzUsuńwszystko super tylko zamiast boruwek może być jagoda normalnie? :D
OdpowiedzUsuńmoże być tylko trzeb dać ich trochę więcej niż borówek
Usuń