Składniki :
- Składniki Suche:
- 2,5 szklanki mąki,
- 1/2 szklanki cukru ,
- szczypta soli,
- 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia,
- 3 łyżki kakao,
- Składniki Mokre :
- 100 g masła rozpuszczonego wcześniej,
- 1 szklanka jogurtu,
- 2 jajka,
- Składniki Dodatki :
- 100 g czekolady mlecznej,
- 1 słoik dżemu malinowego,
Przygotowujemy dwie miski. Do jednej miski wkładamy suche składniki, a do drugiej mokre i mieszamy. Do miski z suchymi składnikami dodajemy mokre, posiekane orzechy i pokruszonych 10 ciasteczek. Mieszamy wszystko szybko i byle jak, tylko do połączenia składników. Nakładamy 2/3 foremki i nakładamy na nie dżem, potem przykrywamy ciastem. Czekoladę siekamy w kostkę i posypujemy nią muffinki. Następnie wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy przez 15-20 minut w 180 stopniach.
- 1 słoik dżemu malinowego,
Przygotowujemy dwie miski. Do jednej miski wkładamy suche składniki, a do drugiej mokre i mieszamy. Do miski z suchymi składnikami dodajemy mokre, posiekane orzechy i pokruszonych 10 ciasteczek. Mieszamy wszystko szybko i byle jak, tylko do połączenia składników. Nakładamy 2/3 foremki i nakładamy na nie dżem, potem przykrywamy ciastem. Czekoladę siekamy w kostkę i posypujemy nią muffinki. Następnie wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy przez 15-20 minut w 180 stopniach.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz