niedziela, 12 lutego 2017

Muffinki Migdałowe

Składniki Muffinki :
- 2 szklanki mąki pszennej,
- 1 jajko,
- 1 kostka masła,
- 1 szklanka cukru,
- 1 opakowanie cukru waniliowego,
- 1 i 1/2 szklanki mleka,
- 3 łyżki kakao,
- 100 g migdałów,
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia,
- 1 tabliczka mlecznej czekolady,


Jajka ubijamy z cukrem i cukrem wanilinowym. Następnie dodajemy roztopione masło, mąkę, mleko, kakao, proszek do pieczenia i posiekane migdały. Muffinki przekładamy do papilotek i pieczemy 20-30 minut w 180 stopniach. Upieczone muffinki dekorujemy rozpuszczoną czekoladą.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz