Ten przepis dostałam od mojej Cioci Justyny. To Ciasto nie jest za słodkie i
bardzo dobre do zjedzenia po południu razem z kawą czy herbatą.
Forma - o średnicy 28 cm
Składniki :
- 500 g serka mascsarpone,
- 500 g śmietany,
- 1 opakowanie płatków migdałowych,
- 1 opakowanie ciasta francuskiego,
- trochę cukru pudru do smaku,
- 50 g masła,
Wykładamy formę ciastem francuskim razem z brzegami i wstawiamy do zamrażarki na 15 min. Następnie wkładamy ciasto do rozgrzanego piekarnika 210 stopni i pieczemy do przyrumienienia. Ubijamy śmietanę razem z cukrem pudrem, potem dodajemy mascarpone i miksujemy na gładką masę. Krem wkładamy do ciasta. Na koniec rozpuszczamy masło na patelni i przyprażamy migdały. Potem posypujemy ciasto od wierzchu.

Brak komentarzy:
Prześlij komentarz