Składniki :
- szklanka jajek
- szklanka mąki
- szklanka jajek
- 4 galaretki truskawkowe
- 1 galaretka pomarańczowa
- 500 ml śmietany 30%
- 450 g mrożonych truskawek Hortex
- 50 g truskawek
Pieczemy biszkopt, następnie rozpuszczamy 4 galaretki truskawkowe w 3 szklankach wody i dodajemy truskawki miksujemy blenderem i wkładamy do lodówki gdy masa będzie miała konsystencję kisielu wlewamy na biszkopt i wkładamy do lodówki i gdy się zsiądzie rozpuszczamy 1 galaretkę pomarańczową w 1/2 szklance wody i wkładamy do lodówki, gdy będzie mieć konsystencję kisielu wyciągamy z lodówki i ubijamy śmietanę na bitą śmietanę. Do bitej śmietany wlewamy konsystencję i mieszamy. Wlewamy na szczyt ciasta i wkładamy do lodówki. Można udekorować ciasto truskawkami lub posypać wiórkami czekolady.

Brak komentarzy:
Prześlij komentarz