Forma - 34 cm x 22 cm
Składniki :
- 3 łyżki mąki pszennej,
- 1 kostka masła,
- 3 paczki wiórków kokosowych po 100g,
- 1,5 szklanki cukru,
- 3 łyżki mąki ziemniaczanej,
- 1 cukier wanilinowy,
- 3 szklanki mleka 2 %,
- 1 żółtko,
- 2 paczki krakersów,
Cukier, żółtko, cukier wanilinowy, mąkę pszenną i ziemniaczaną i szklankę mleka mieszamy mikserem. W garnku zagotowujemy 2 szklanki mleka do niej dodajemy zmiksowaną masę i paczkę wiórek kokosowych. Gotować aż masa zgęstnieje. Jeśli masa nie będzie chciała zgęstnieć dodajemy 1 łyżkę mąki ziemniaczanej. Powstały ostudzony budyń łączymy z masłem. Do masła dodajemy po łyżce budyniu. Na końcu wsypujemy półtorej paczki wiórek kokosowych. Na blaszce układamy warstwę krakersów - krem - krakersy - krem - krakersy - krem i posypujemy resztką wiórek kokosowych, która została i wstawiamy do lodówki na 36 godzin, wtedy krem będzie miał taki smak jak rafaello.

Brak komentarzy:
Prześlij komentarz