Składniki krem :
- 1 i 1/2 łyżki mąki pszennej,
- 100 g kostki masła,
- 350 g wiórków kokosowych,
- 1/2 szklanki cukru,
- 1 i 1/2 łyżki mąki ziemniaczanej,
- 1 cukier wanilinowy,
- 1 i 1/2 szklanki mleka,
- 1 żółtko,
Cukier, żółtko, cukier wanilinowy, mąkę pszenną i ziemniaczaną i pół szklanki mleka mieszamy mikserem. W garnku zagotowujemy 1 szklankę mleka do niej dodajemy zmiksowaną masę i 50 g wiórek kokosowych. Gotujemy aż masa zgęstnieje. Powstały ostudzony budyń łączymy z masłem. Do masła dodajemy po łyżce budyniu. Na końcu wsypujemy 100 g wiórek kokosowych. Następnie z kremu formujemy kulki i obtaczamy wiórkami kokosa.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz