- 4 paczki herbatników czekoladowych,
- 3/4 kostki masła,
Herbatniki kruszymy. Dodajemy do nich roztopione masło i mieszamy. Następnie wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 180 stopni pieczemy chwilkę do przyrumienienia. Studzimy.
Składniki masa z malinami :
- 2 galaretki malinowe,
- 1,5 kilograma malin
- 3/4 szklanki cukru,
Galaretki i cukier rozpuszczamy w 0,5 l wody. Gdy wszystko się rozpuści dodajemy maliny i miksujemy. Tak przygotowaną masę wlewamy na spód i wrzucamy do niego resztkę malin. Wszystko wkładamy do lodówki do stężenia.
Składniki masa serowa :
- 1 galaretka malinowa
- 1 szklanka cukru
- 1 cukier wanilinowy,
- 2 łyżeczki żelatyny,
- 1 kg sera półtłustego,
Galaretkę rozpuszczamy w 0,5 l wody. Dodajemy do niej cukier wanilinowy i cukier i mieszamy. Gdy wszystko się rozpuści dodajemy ser i miksujemy na gładką masę. Masę serową łączymy z namoczoną żelatyną. Następnie wylewamy ją na masę z malinami i wkładamy do lodówki.
Składniki bita śmietana :
- 1 cukier wanilinowy,
- 250 ml śmietany 30 %,
- 2 łyżki cukru pudru,
- 1 paczka herbatników czekoladowych,
Na stężoną masę serową układamy herbatniki. Następnie ubijamy śmietanę z cukrem pudrem i cukrem wanilinowym. Śmietanę przekładamy na herbatniki. Dekorujemy resztką pokruszonych herbatników.
pycha
OdpowiedzUsuń