Składniki Ciasto :
- 250 g orzechów włoskich,
- 3/4 szklanki cukru,
- 2 tabliczki mlecznej czekolady,
- 1 kostka masła,
- 1/3 szklanki mleka,
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia,
- 3 jajka,
- 1 opakowanie cukru waniliowego,
- 1 szklanka mąki pszennej,
Masło ucieramy z cukrem i cukrem wanilinowym. Stopniowo dodajemy po jednym jajku. Do ciasta dodajemy proszek do pieczenia, mleko, mąkę i miksujemy. Do masy dodajemy rozpuszczoną jedną tabliczkę mlecznej czekolady i posiekane orzechy. Ciasto delikatnie mieszamy. Następnie wykładamy na formę wcześniej wyłożoną papierem do pieczenia i pieczemy przez 45 minut w 180 stopniach. Ciasto polewamy mleczną czekoladą i posypujemy orzechami.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz