sobota, 22 kwietnia 2017

Kolorowa Góra Z Galaretek

Składniki biszkopt:
- 1 szklanka cukru,
- 1 szklanka mąki,
- 5 jajek,

Wlewamy do garnka wodę i wstawiamy na gaz, do garnka z wodą wkładamy miskę, Do miski wkładamy cukier i jajka i miksujemy około 15- 20 minut. Później ściągnąć z ognia i miksować do uzyskania efektu, aż ciasto podczas miksowania jest twarde. Dodajemy przesianą mąkę i mieszamy w jednym kierunku. Pieczemy przez 45 min w 180 stopniach.


Składniki masa :
- 500 ml śmietany 30 %,
- 1 opakowanie galaretki brzoskwiniowej,
- 1 słoik dżemu malinowego,
- 1 opakowanie galaretki wiśniowej,
- 3 opakowania ciastek z galaretką,
- 2 opakowania galaretki malinowej,

Biszkopt smarujemy  dżemem. Śmietanę ubijamy. Do ubitej śmietany dodajemy rozpuszczoną galaretkę wiśniową w 3/4 szklanki wody o konsystencji kiślu. Galaretkę brzoskwiniową przygotowujemy zgodnie z instrukcją z tyłu opakowania i wlewamy ją do pojemnika do stężenia. Gdy galaretka stężeje kroimy ją w kostkę. Na biszkopcie układamy kostki i zalewamy masą śmietanową. Ciasto wkładamy do lodówki na 2 godziny. Po tym czasie układamy na cieście ciastka z galaretką i zalewamy je galaretką malinową o konsystencji kiślu, którą rozpuściliśmy w 1/2 l wody. Ciasto odstawiamy do lodówki na 2 godziny. 









Brak komentarzy:

Prześlij komentarz