- 200g masła,
- 2,5 szklanki mąki,
- 2 jajka,
- 1/2 szklanki cukru,
- 1 opakowanie cukru wanilinowego,
- kilka kropelek olejku waniliowego,
Wszystkie składniki łączymy i zagniatamy na ciasto. Następnie wyklejamy formę i wkładamy do zamrażarki na 30 min. Pieczemy przez 30 min w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Studzimy
Składniki krem:
- 1 opakowanie kremu karpatka :
- 400 ml mleka,
- 250 g borówek,
- 1 galaretka truskawkowa,
Krem przygotowujemy zgodnie z tyłem opakowania. Na zimną tartę wykładamy krem i posypujemy borówkami. Następnie galaretkę zalewamy 250 ml wody i studzimy. Gdy galaretka osiągnie konsystencję kiślu zalewamy borówki.



Brak komentarzy:
Prześlij komentarz